Framåt

Idag var det dags för Bruno att få en ny behandling. Det var 2 månader sen sist och det har hänt en del. Vi åkte ut till Tungelsta och inte till Gärdet med den branta trappan….Denna gång var han så lugn! La sig ner och somnade i princip. Vaknade till när hon höll på på huvudet och nosen men var lugn och  somnade nog till igen.  Och han kändes stabil och balanserad i kroppen och bakdelen. Det har jag ju sett i rörelserna, hur han hoppar över stockar nu 🙂   Andningen jobbade hon med också, det sitter inte i bröstkorgen utan högre upp och till slut landade vi på nosen igen. Undrar om det skulle synas något på en röntgen? Det verkar inte vara en fraktur i nosbenet utan en störning i de mjukare delarna, där även doftcellerna sitter, och där förbindelsen mellan hjärna och nos sitter.  Ska leta fram en bild och studera. Det vart lite jobbigt för Bruno men jag får väl se om han får ännu bättre luktsinne nu! Efteråt var han så trött och nu sover han gott i korgen. Nilaq följde glatt med till bilen men hoppade inte in utan fick stanna hemma själv.

Igår var det dags ny träff med boxern som ska lära sig springa bredvid en elmoppe. Jag hade ju klurat ett tag hur vi ska träna att köra längre sträckor med elmoppen i olika hastigheter och köpte sen en begagnad mountainbike via blocket. Så idag lassade jag in ”vraket” i bagageluckan och sen gav vi oss ut på en tur.

Det gick väldigt bra! Vi hade både hundmöten och möte med barn och bollar (han är tydligen bolltokig) men hundvakten är så underbart klok och lugn och hunden lyssnar på henne. Så där sitter han och äter en köttbulle medan ungarna studsar bollar runt honom!

Sen upptäckte jag hur kul det är att cykla! Som tonåring cyklade jag hela tiden men sen jag har bil har det inte blivit så mycket cykling direkt. Men ska ta upp det igen, det var kul!! Och jag tänker att Nilaq skulle gilla att dra mig på cykel…. =)

Annars är det mycket nu. Jag hatar när folk får vänta men det kan inte hjälpas, jag är fullbokad! Och nu i helgen är det kurs. Jag åker upp till Norrland, yapp!, och ska gå en kurs i longering med Nilaq. Bruno följer förstås med och vem vet, kanske får han prova han med?

6 reaktioner till “Framåt

 1. Såg ju jättebra ut med moppen! Duktiga. Visst är det skönt att cykla, man känner sig fri på något sätt, men gärna inte i trafiken 😉

  Hälsa Åsa och hennes nytillskott i norraste norrland 🙂

  1. Ja moppen får bokas in under lyckade uppdrag =) Cykla i dagens trafik tror jag inte jag vågar och med hund ska man definitivt hålla sig till småvägar och från trafiken. Nu blev det en MB så den ska gå att cykla ”off-road” =) Får testa mig fram i sommar! Funderar även över en vagn så kan Bruno följa med!

  1. Bruno och vatten är en alldeles egen historia =)
   Visst ser det bra ut med boxern. Tydligen har många i deras bekantskapskrets sagt att det går aldrig. Härligt att få motbevisa!!

 2. jag tänker ibland att det skulle vara enklare om man kunde hålla den farten med en dalmatiner, för min naturliga fart och berits naturliga fart är ju inte alls samma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s