Mycket nu

Detta bildspel kräver JavaScript.

Tiden går fort nu, precis som varje år vid den här tidpunkten. Allting speedar upp nu,  kanske inför stundande sommarledighet?

Här har vi haft kursavslutningar. Rallylydnaden i förra veckan gick väldigt bra trots värme och mycket folk i parken. Sammanlagt 3 olika banor fick deltagarna gå och jag filmade 2 av dom. Så jobbigt och så nyttigt att se sig själv. En del fick ett ”uppvaknande” medan andra insåg att det bara är lite finslipning innan de kan ut och tävla. Nu vill ju inte alla tävla och det behövs ju inte heller men rallyn är verkligen ”snäll” på det viset, man behöver inte alls vara perfekt för att det ändå ska se bra ut!

På valpkursavslutningen dök en enda upp, alla andra hade fått förhinder….. så kan det vara. Vi tränade en stund och sen var alla nöjda.

Igår började en ny valpkurs, 6 vovvar i varierande storlek och ålder samlades i Tanto. Och denna gång var det många barnfamiljer med så det kändes stundvist mer som barn-och-hund-kurs än valpkurs =) Får se hur många barn som kommer de andra gångerna, tror nog en del föräldrar upplevde det som svårt att hålla koll på valpar och barn samtidigt…. En ny bekantskap denna gång var hundrasen barbet, en fransk fågelhund/apportör som var precis så flamsig som fågelhundar brukar vara. Lustigt nog var det 3 svarta, rufsiga hundar i olika storlekar med. De andra två var en cocker spaniel/pudel-blandning, ”cockerpoo” och den minsta en lhasa apso/toypudel som var minstingen i gruppen. Jättesöta när man såg dom tillsammans, tripp-trapp-trull =) Sen en pekingese/tibetansk spaniel, en bulldog och en långhårig tax. Så en härlig blandning i gruppen! Ska bli kul att följa deras utveckling. De fick jobba med kontakt i olika former och att hitta rätt belöningar för just deras hund. Och så testa klickern. Allt utan att prata med hunden vilket var väldigt ovant 😉 Nu har de 2 veckor på sig till nästa gång eftersom det är nationaldag nästa vecka.

Det har blivit en hel del promenader på Långholmen som nu är som vackrast med alla träden som blommar och gräset som är så grönt.  Och gården är nu ofta uthyrd för fester och bröllop – kan det finnas en vackrare plats i Stockholm? Lätt att glömma hur fint det är när man går där varje dag.

Idag blev det dock skogen på morgonen, hann med en kort fika på klipporna också. Nilaq fick ha på sig klövjeväskorna, tomma, och under promenaden justerade jag remmar och sånt så den satt perfekt mot slutet. Provade även tjärsalvan och jag fick i alla fall inga myggbett fast det fanns både knott och mygg. Nilaq fick lite på huvudet/halsen men kanske för lite för jag plockade 4 fästingar på henne nu efter promenaden, de kröp runt i ansiktet på henne. Då tror jag förstås att brickan funkade men inte salvan? Fler tester behövs.

Bruno är pigg och glad igen, han har varit dålig i magen ett par dagar och när han inte mår bra blir mycket galet. Nu har han fått äta vom de senaste dagarna och vips funkar magen igen. Ska nog se till att alltid ha ett par burgare hemma, så här till sommaren känns risken överhängande att han får i sig nåt äckligt.

Nilaq är fortsatt skendräktig. Idag ropade hon på en valp (det var en okänd liten pudel som gick förbi) och blev lite olycklig när ”valpen” inte kom till henne. Jaha, var ska detta sluta?

8 reaktioner till “Mycket nu

  1. Men lilla gumman då – vad jobbigt för Nilaq ❤
    Skönt att Bruno är bättre igen, men vad spännande när jag gav Clifford färskfoder med vom i så blev han jättedålig i magen. De andra sorterna går bra men inte den med vom.

  2. Glad att det inte är alltför mycket fästingar här- ännu! det finns många vackra platser i Stockholm problemet är att det alltid är så mycket folk överallt:-)

    Fullt upp förvisso men mest med roliga saker låter det som!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s