Varmt

Ja vad ska man säga, det är varmt nu. Det märks på hundarna och på en själv. Fördelen av att inte behöva flera lager med kläder uppvägs lätt (enligt mig) av mängden insekter, fästingar, ständiga svettningar som drabbar en. Bruno verkar inte tåla värmen bättre i år. Måste nog kolla hans hjärta igen, hittills har han bara haft ett lätt blåsljud (hos vissa veterinärer) men han flåsar och sackar efter nu på längre promenader. Nilaq verkar inte bry sig men är mycket lugnare och lägger sig gärna ute. Minns när jag för två somrar sen trodde det berodde på mognad, hahaha, det kunde jag ju få tro 😉

Idag var det skogspromenad och det var så där. Myggen var väldigt svultna om jag säger så, de kastade sig över oss direkt och det gjorde att det var bara att knata på, inga pauser i skuggan =( Stående kaffepaus vid vattnet där det ev fläktade en aning, i alla fall var det mindre mygg där. Det kröp en fästing på stumpan när vi kom hem och sen hittade jag en till efter nån timme. Det är verkligen det som är skillnaden mellan bärnstenen och brickan, med brickan kryper de runt ganska länge så man hinner ta dom. Idag kom tjärsalvan med posten så den ska jag testa mot myggen och stumpan mot fästingarna!

Ikväll är det behandlingar på schemat och imorgon ska vi åka och simma igen. 27 grader i vattnet håller dom, nästan lite för varmt nu! Då blir det holmen i morgon bitti och med detta väder slalom mellan mat- och andra rester på gräsmattorna….

En reaktion till “Varmt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s