Nio

En mix av hund, bäver, känguru och ekorre….

Nu har Nilaq haft på sig bärnstenshalsbandet i 9 dagar och resultatet är okej men kanske inte  strålande. Efter varje promenad i skogen har jag hittat fästingar – vanligen 2-3 st som  kryper och 2-3 st som jag hittar 1-3 dagar senare när de suttit och sugit ett tag……. Det är ju det som är problemet,  har de hunnit krypa in i pälsen är de svåra att upptäcka =( Jag har testat luskam men jag kommer inte ner i underullen med den utan att det nyps  och det som kryper i täckhåren syns ju….. Några promenader verkade inga krypa på henne (glad!!) men jag hittade dom då dagen därpå…

Efter promenader här i området har hon däremot inte fått fästingar. Förra året hittade jag dom även efter ”parkpromenader” så jag antar att det ger ett skydd men inte totalt.

Nu har hon magneten på sig, den ska hålla till början på augusti och sen blir det bärnsten igen. Jag beställde ändå tjärsalvan, kanske kan jag ha lite på benen på henne? Den ska sitta kvar vid vattenplaskande (kanske inte simning då) också….

Bruno har under denna tid inte haft en endaste fästing. Varken krypande eller sittande. Undrar hur han gör?

6 reaktioner till “Nio

 1. Ja det är frågan – vad som gör skillanden…
  Men du har alltså inte provat bärnstenen i kombination med B-vitamin? Mina har faktiskt sådan hemska halsband (scalibor):-$, men Clifford har ändå krypande så pästingar på sig efter promenaden, medan Dizzy som får B-vitamin inte har det… Så nu får Clifford också B-vitamin. Jag håller på (som du vet) och grunnar på det här med bärnsten och om det är värt att testa – vill verkligen inte att de ska få en massa äckelfästingar! :-\

  1. Det är ett evigt testande =) Nu blir det brickan ett tag då och så tjärsalva (ska även funka på badande hundar!) Många tycker ju också att Fixodidia funkar bra men jag vet inte. Tycker det är svårt nog att få i henne tillskott och att ge ytterligare en grej…. Så b-vitamin faller under samma, att ge ännu ett tillskott… Det ska väl vara om hon tycker det är gott och tar det som godis? Eller om man kan hitta flytande? Sen vill jag helst testa en sak i taget och även en kombination i taget. Hur ska man annars veta vad som funkar?
   Idag efter skogspromenaden var det i alla fall två som kröp så jag ska hålla lite koll över dagen (så gott det går).
   Nej det är klart det är olika. Jag får inga fästingar men myggbett. Nelson fick sällan fästingar, Egon var en magnet de första åren och Bruno får inga. Och vi krälar runt i naturen på ungefär samma villkor. Jag är ändå tacksam att Bruno klarar sig så bra eftersom han simmar regelbundet.
   Om det blir en sväng till Tyskland i år kommer jag att leta i deras affärer efter den där spot-on’en och köpa på mig ett lager =)

   1. Gällande fixodida bad jag min kompis som är biolog/foskare att ta en titt på innehållet i det där och hon kom fram till att det är mycket pengar för lera och B-vitamin, så om du funderar på det eller b-vitamin kan du hellre bara ge b-vitaminet med andra ord..

 2. Synd att det inte funkar, själv vågar jag inte chansa med sånt jag inte vet ger resultat då hon får alldeles för mycket fästingar utan skydd. Jag tror skillnaden mycket ligger i att några är atttraktiva för krypen andra inte.. Min mamma får MASSOR av fästingar jämt, och jag som själv är i skogen/vatten/högt gräs konstant har haft tre fästingar i hela mitt liv, den senaste vid åldern 12.. Precis som vissa mygg inte verkar intresserade av vissa människor (där är jag drabbad däremot, hade vid ett tillfälle 150 myggbett på min kropp och min moster har väl haft tre myggbett under hela sitt liv..) tror jag att vi har olika saker som lockar djuren, kanske Bruno är äcklig för krypen?

  Jag forstätter följa och ser om du hittar något som funkar innan jag själv byter bort halsbandet. Såvida det inte är något som sprayas på, känns rätt menlöst att spraya en hund som badar i varenda vattenpöl 😉

  1. Det är ju självklart en avvägning. Vad är värst? Och har vi tur så kommer det optimala giftfria alternativet snart!! Du kanske ska testa shootag på dig då, den finns ju för människor mot myggor!! Själv har jag beställt tjärsalvan och ska se om den håller fästingarna borta från Nilaq och myggen borta från mig som de lovar…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s