Spår

Ja idag var det äntligen dags igen för spår. Fint väder hade vi, sol och ganska varmt. Nästan för varmt för tjejerna men lagom för Bruno =)

Det blev Lovön, där kan vi markerna ganska bra och det är så pass stort att även om många går där, så går man för sig själv. Och det finns gott om utrymme att lägga spår. Men först gick vi en promenad tillsammans. Sen la vi Qilaqs spår. Hon går långa spår, rådjursskank, inget blod. Och eftersom vi var lite bekväma av oss la vi i ganska platt terräng. Eller så platt som den nu är i Mälardalen. Det blev 1,5 km enligt gps’en och avslutet nära landsvägen så vi promenerade tillbaka helt säkra på att inte korsa spåret. Kort fika och sen Nilaqs spår. Här tänkte jag till och hade med mig blod som jag var mycket generös med. Och ett kort spår, 150 m, hon skulle tycka att det är kul. Så raksträcka, lätt vinkel uppför backe och över en häll och sen binda skanken i ett träd. Och mycket blod hela vägen. Gick tillbaka och kom farligt nära spåret på ett ställe men hann se och gå i båge och tillbaka till parkeringen. Sen gick vi direkt och la Brunos spår. En kort sträcka, ganska rak, lätt nerförsbacke. Tänkte att han ska slippa backarna och då blev det kort. 60 m sa gps’en och jag skämdes nästan när jag knöt fast skanken, alldeles för kort och enkelt… Inget blod till honom heller. En slurk kaffe och sen fick Bruno gå sitt spår. Honom släppte jag på lös på spåret med tanke på tidigare erfarenheter av hans spårarbete. Noggrann och dubbelkolla är bara förnamnet. Sötisen, han sprang säkert flera hundra meter på dom sextio metrarna som spåret var 🙂 Men han hittade så fint på slutet trots att han kom från andra hållet trädstammen och fick krypa in och dra ut skanken. Hade han kommit från rätt håll hade han haft den lätttillgänglig men nu cirklade han trädet.  Och så nöjd han var. Bar stolt tillbaka till bilen och vid bilen ville han förstås gå en omväg så inte tjejerna skulle sno skanken!

Sen fick Qilaq gå. Hon halvsprang i början med lugnade ner sig. Om det var värmen eller att hon har börjat lugna sig?  Vi kom fram till att det nog är värmen.  Hon går så fint fröken Qi. Efter en kilometer började hon ta pauser och letade upp vatten så där blev det lite sådär med spåret. Men hon gick på igen och fortsatte och med nån mer paus så tog hon sig fram till skanken och plockade den direkt.

Hon fick tugga på den en stund innan vi gick tillbaka längs vägen. Hela vägen bar hon, stolt som en tupp 😉 Tillbaka vid bilen tog vi en kort paus och sen var det Nilaqs tur.  Heltaggad flög hon ur bilen. Och så ville hon dra fram till spårstarten men det fick hon inte. Eller ja, jag försökte bromsa henne men det är verkligen inte lätt trots midjebälte. Bytte ändå till linan. Och sen var det bara att vänta tills hon lugnade sig aningen. Att hon ska vara helt lugn är nog en önskedröm, jag får nöja mig med kontakt. Hon följde spåret bra i hela 30 m, sen växlade hon uppför backen där vi varit på väg ner av misstag och sen fortsatte hon över ”platån”. Men i den farten blir det fel. Så hon rasslade förbi skanken och jag fick bromsa henne när hon var på väg mot vägen. Då sökte hon av området tills hon hittade skanken. För det gjorde hon. Plockade ner den själv och tuggade glatt i sig halva innan jag tog den.

Men det här med att följa ett spår, nej det blir nog svårt. Hon kör sök och det är det hon gillar.  Nu kan jag ju fundera över om jag ska hänga upp och gömma 10 skankar åt henne vid tillfälle….. Bästa sökövningen ever 🙂

Hundarna var i alla fall nöjda och har sovit sött hela eftermiddagen.

På Bruno har jag inte sett några fästingar och faktiskt inte på Nilaq heller. Så nu verkar brickan funka.

6 reaktioner till “Spår

    1. Ja det kan inte bli tydligare 😉 Synd att hon inte gillar spår men sökövningar är förstås roliga de med. Och hon gillar farten, inte problemlösning 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s