Kurser och annat

Denna vecka har det varit två kursstarter. En valpkurs och en rallylydnad 1. Och det är bara att konstatera att även om jag mellan varven svär över att stå och frysa/svettas/bli blöt utomhus och hur tröttsamt det kan vara att hålla kurser så är det ju så roligt samtidigt! Att träffa nya hundar och människor och se dom utvecklas tillsammans, kanske hitta talanger de inte visste de hade, se glädjen när samarbetet växer fram….  Det ger så mycket energi och input och man studsar hemåt som på moln. Men jag tänker ändå se till att inte det blir för mycket kurser, för då finns förstås risken att det blir den ”negativa” sidan tar överhanden och det vill jag ju inte.

Ett nytt fenomen, i alla fall för mig, är att folk numera vill ”prova på” kurserna genom att bestämma efter första lektionen om de vill gå eller inte. Har inte haft det förut men nu har det varit flera kurser där detta önskemål funnits. Jag vet inte vad jag ska tycka om det? Å ena sidan kan jag förstå om man är osäker på om kursen passar. Å andra sidan så tar de ju en plats för en annan kursare om de hoppar av efter en lektion för då kanske inte reserven vill hoppa på utan vänta till nästa kursstart eller gå hos annan. Jag har inga problem med att man kommer och tittar och ser hur vi tränar men just att man ska provgå, det kan jag nog bara tillåta när det finns platser kvar och det gör det ju inte på alla kurser. Dessutom finns så pass mycket material på hemsidan så det ska ju inte vara så svårt, eller?

Nu när det blir varmare ute ska jag försöka dra igång de öppna träningarna igen, där kan man ju komma de gånger man har tid och lust utan att binda upp sig. Det tycks passa många hundägare här. För ganska många år sen hade jag även dalmatinerträningar men tack vare att fler instruktörer har bredare rasvana idag så har det behovet försvunnit. Kan ändå sakna det lite, det var skoj med alla prickar. Men på den tiden gick jag ju ofta prickiga promenader och var ju faktiskt aktiv i östra under flera år. Svunna tider…..

Nåt jag däremot gärna kunde vara utan är fästingarna. Eller pestingarna som en kompis skrev på FB.  Ja, nu kryper det i snåren. Första fästingen kröp på Nilaq för en månad sen, slö och gråaktig och säkert nyvaken,  men sen har det varit kyligare igen och de har dragit sig tillbaka.  En har hittills satt sig på lillfia, de andra har jag hittat medan de krypit runt. Bruno klarar sig mycket bättre. Men han ska få på sig bärnstenen igen när vi ska vistas ute mer igen. Med Nilaq vet jag inte vad jag ska prova i år, brickan funkar inte längre och det görs inga nya. PROB-oljan som är så bra på många funkade inte på henne, tyckte det kryllade på henne då =( Men det finns ju andra brickor, den med en röd blomma på hade hon som valp och den funkade men efter att ha tappat 3 st á 350 kr bytte jag.  Nu kanske hon kan ha en sån? Eller om bärnstenen funkar på henne också? Hon är ju vuxen nu, hihi. Får fnula lite till.

Annonser

6 reaktioner till “Kurser och annat

 1. Lagom är väl altid bäst :-D. Kan tänka mig att det lätt blir lite slitigt om det blir för mycket kurser.
  Skulle det kunna vara möjligt att erbjuda ”prova på – kort kurser” som man senare kan välja att gå lång kursen. Vet bara att jag skulle ha uppskattat det på den kurs jag går nu eftersom jag känner att jag inte riktigt ”går ihop” med kursledaren + att det går lite för fort fram dvs inte grundas så väl som jag skulle vilja. :-/ Men vi tar det ändå i våran takt! Det är svårt det där med kurser. Det som passar en funkar inte för en annan osv.
  Funkar inte B vitamin till dina hundar? Mot fästingarna alltså.

  1. Ja personkemi är ju svårt att testa annat än på kurs förstås men jag tror de flesta har en bra bild innan de kommer just iom att jag skriver ganska mycket om hur jag tänker och tränar.
   B-vitamin ja, det har jag ju glömt, tack för påminnelsen!!

 2. Jag har också varit med om det, att kursare vill testa en gång för att se om det passar! Men jag säger tvärnej, de tar isf en plats för en annan och jag skulle förlora massa pengar på det om man slår ihop allt på ett år. Sen förstår jag självklart önskemålet men idag finns det så mkt info och filmer om hundsporter mm. på nätet så det borde gå att bilda sig en bra uppfattning huruvida sporten passar eller inte. Jag har haft några som varit osäkra på vilka träningsmetoder jag använder men då har vi tagit ett telefonsamtal och pratat igenom hur de och jag ser på hundträning och sen har det aldrig varit några problem!
  Jag tvivlar på att jag skulle kunna anmäla mig till en klätterkurs, danskurs eller liknande med kravet att jag vill testa första gången och sen bestämma mig…
  Prova på tillfällen skulle ju kunna vara en bra idé men de tilfällen jag försökt ha sådana har det ändå varit dåligt intresse så jag planerar hellre in ”riktiga” kurser för det är mer lönsamt. Vi måste ju överleva också 😉

  1. Jag brukar säga nej just eftersom jag kör små grupper och antingen vill man eller så vill man inte. Och det finns ju tillfälle att komma och titta och bilda sig en uppfattning. Men men, det handlar väl mer om att båda vilja ha och äta kakan och att man inte är van att ta konsekvenserna av sina beslut (som att man tar plats för en annan)? Kanske en generationsgrej? Idag är ju alla så ”jag först” så det är väl att det spiller över även på hundkurserna. Och så att folk fortfarande tror att det är en hobby 😉

 3. Anmäler man sig till kurs så får man väl gå oavsett om det inte riktigt var vad man hade tänkt sig. Jag anmälde mig en gång till en kurs, när vi kom dit visade det sig att man ”ryckte” ”slet” och när hundinstruktören skulle berätta något om sina hundar så hette de ”hundjävlarna”…Gick bara en gång av någon anledning :S och som tur var var det endast två helger det handlade om.
  Nu har jag skaffat en liten blogg, du får gärna kika in om du vill. Ha en skön helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s