Ny behandling

Bruno vilar.... eller yogar?

Igår var Bruno iväg och fick en ny behandling med kranio-sakral terapi. Denna gång åkte vi till Gärdet där Helena tar emot på ett hälsocentrum varannan vecka. Lite roligt var att Gärdets djurklinik som är en filial till Bagarmossen låg i porten bredvid =)

Det var ju mycket närmare att åka hit för mig men sen visade det sig att hundrummet låg ganska illa till i lokalen. Nerför en lång brant trappa skulle vi och sen genom gymmet och genom personalrummet innan vi var i det tillfälliga hundrummet. Ev allergiker fick sig en fulldos….. Stackars Bruno höll på att trilla nerför trappen, han har så svårt för nerförstrappor. Och så hala golv hela vägen.  Och lyhört inne i rummet, Nej vi åker hellre längre men att han kan koppla av och slipper trappan. Upp gick lite bättre men då  halvbar jag honom i selen….

Lite uppdatering då, det var dryga 2 månader sen sist men det har ju hänt en hel del under den tiden, både fysiskt och mentalt. Själva behandlingen var intressant, som de alltid brukar vara. Först jagade Bruno upp sig, stretade emot lite men sen kom han på att det nog ar ganska skönt.  Så han vilade med huvudet i mitt knä medan hon höll på med hans rygg. Han kändes mycket bättre, stabilare som hon sa, och det har jag ju sett i hans rörelser också. Han låg där och slappade och verkade njuta och sen flyttade hon upp mot huvudet och det var inte uppskattat. Stret igen och fick hålla honom men sen verkade det släppa och han sjönk ned igen och halvsov. Det syns så tydligt hur spänningarna släpper. Det var lite som om han förväntade sig att det skulle bli jobbigt och så blev det skönt istället… Sen skulle hon ju upp på nosen och då blev Bruno orolig igen ett tag. Hon undrade om han fortfarande snarkade och det gör han inte direkt, mer snusar. Fast han har haft lite ansträngd andhämtning ibland på promenaderna, när vi går uppför i skogen, nåt jag la märkte till för kanske 2 veckor sen. Hon menade på att det nog inte satt i lungorna utan i luftstrupen nånstans, kanske direkt vid struplocket? Det enda jag känner till är missbldningar på matstrupen, luftstrupe har jag inte hört om…? Sen undrade hon plötsligt om Bruno faktiskt låg och höll andan? Och det gjorde han! Har aldrig sett det på en hund förut, men han låg alldeles stilla utan att andas märkbart (eller om han andades med miniandetag?) och så blev halsen längre och längre och han sträckte ut nacken mer och mer och så kom det en rejäl host. Sen andades han som vanligt. Mycket märkligt, så har han inte gjort förut. Och han gjorde det bara en gång. Som om korken gick ur. Eller som man ska göra på yoga, ett par häftiga utandningar…. Kanske en spänning som släppte? Terapeuten berättade att hästar ofta har problem i luftvägarna men jag har inte stött på det på hund vilket ju inte betyder att det inte finns. (Ska googla lite och om jag hittar något. ) Resten av behandlingen var lugn, Bruno låg ner avslappnad och blev sakta längre och längre. Så när vi var klara hade han bråttom ut, han blev ganska kissnödig. Och sen sov han gott hemma. Behandlingarna är alltid lika intressanta eftersom det händer så olika saker. Och nu ska det få gå lite tid igen, nästa gång blir innan vi ska till Söderköping på koll igen, nån gång i juni.

Idag är Bruno glad och med spring i benen. Och han skuttade glatt över trädstammen vid stranden på skogspromenaden.

9 reaktioner till “Ny behandling

 1. Vilken fin kille han är Bruno och vad härligt med en glad och ”skuttande” hund!!

  Vårhälsningar från Kalmar

 2. Ha ha ja jag har faktiskt lite funderingar på en liten blogg 😀 mest för skojs skull….jag säger till när jag funderat klart ha ha. Så länge gottar jag mig åt andras bloggar o bilder
  Ha det gott!

 3. nej en hund som håller andan har inte jag heller sett, konstigt!

  hur länge ska ni åka till säderköping för kontroller? vi hade tydligen ´tur som bara behövde en efter operationen. 😉

  1. Vi ska tillbaka till slutet av juni som är 3e kollen och ett år efter operationen. Jag hade ingen aning om att det skulle vara så många kontroller men det är ju bra antar jag? Han vill väl se resultatet eftersom operationen var så omfattande och resultatet (tydligen) osäkert….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s