Fredag!

Idag var det simning igen för Bruno =)

När vi kom till simmet var han jätteglad och ivrig, sprang uppför trappen och till bassängen (och förbi duschen, hehe) så jag fick hämta honom. Sen kom han nästan hela vägen uppför rampen alldeles själv. Högst upp blev det lite tvekan igen då och innan han kom ner i bassängen hade bollen flutit iväg till andra änden men den var ju lätt att hämta. Sen var det plask i och han simmade på. Mycket mer uthållig idag än förra gången. Vattnet var 2 grader varmare, det kan ju spela roll. Men nu blev det bara två pauser på dryga 30 minuters simning.

Film blev det idag med, fast med mobilen, och jag har klippt ihop den så den är lite längre.

Som syns behöver han verkligen uppvärmningen. På slutet var det jämna fina tag med både fram- och bakbenen. Sen var han rolig, han gick upp på trappen med frambenen men sen ville han simma ett varv till och så upp på trappen och så ett varv till. Så höll han på ett tag innan han var klar på riktigt. Kul att se nu är att han inte bara trillar nerför rampen med ben som viker sig utan han står och går själv.

Och så har jag plockat fram klickern igen. Den har inte används på ett tag, mycket för att Bruno ändå inte har hört den ute. Men nu är han mer närvarande och lugnare och går lättare att få kontakt med ute så nu är det klickerdags!! Jag började idag med grunderna, hundar, hunddofter, fotbollsspelare och annat som han hetsar på. Och det gick riktigt bra. Fotbollsspelaren var svår eftersom Bruno så fort låser på just det och jag vill ju inte klicka på upphetsning….. Men det kom en paus där han tittade aningens åt sidan/bort som jag hann klicka och se där, då hamnade fokus på mig.

Nilaq tycker det är toppen att jag klickar och ska ha en godis för varje klick hon med. Nu kanske ni tycker att det är dumt men det är faktiskt bra eftersom hon har en tendens att hetsa upp sig på att Bruno hetsar och hon har ibland börjat fara runt och skällt på Bruno när han går igång. Nu är allt fokus på mig. Och det trots att det rör sig mer folk ute nu….. *glad*. Sen ska det väl bli lite rallygrunder och trix för henne, hon behöver lite hjärngympa nu när det blir varmare ute.

Nu är det helg och imorgon har jag en spår- och sökträning men det är en ung hane som lätt tappar fokus så hundarna får stanna hemma. Och på söndag kan det kanske blir promenad på ett nytt ställe.  Ett tips som kan vara värt att prova. Jag tröttnar så fort på att gå samma runda och inbillar mig att hundarna också gör det…..

Annonser

9 reaktioner till “Fredag!

 1. Jag tycker han simmar jättefint! Nessie var ju helt hysterisk i vattnet och allting runtomkring var verkligen dyblött. Alltid kul med klicker 🙂
  Jag tröttnr också lätt på vägarna och åker runt och testar annat. Tyvärr är jag livrädd för alla grisarna som finns i skogarna häromkring.

  1. Jo men ”hysterisk” var Bruno också i början. Tobbe har ju bilder från alla hundar och första simförsöket och det går inte att fatta att Bruno simmar så bra nu när man ser den bilden. Det är nog ganska vanligt, antingen får de lite panik och stänker ner allt eller så blir de rädda och sjunker (så långt flytvästen låter dom 🙂 ). Bruno gjorde bägge. Men nu simmar han så fint =)
   Usch ja grisarna, dom har jag jätterespekt för, särskilt nu på sommarhalvåret när de väl har ungar?

 2. Härligt att det går framåt med Bruno =) Man själv får ju också extra energi då! Känner igen det där från simmet, skippa duschen och direkt upp på rampen…

 3. klicka hunddofter? hur menar du där? klickar du när han nosar på fläckar eller vindar i luften efter någon hund? jag har själv funderat lite över hur man skulle kunna få min hund att använda nosen mer vid hundmöten, men inte gärna mer för att bara nosa på fläckar (för det kan han ju!)

  vad kul för övrigt att han verkar gilla simmet!

  1. Ja, jag klickar hunddofter 🙂 Bruno vädrar mycket i luften och ibland blir han glad och ibland blir han upphetsad och med vissa (hund)dofter blir han rädd/arg! et är inte alltid jag ser hunden men det syns tydligt på Bruno. Så när jag ser att han vädrar och precis börjar hetsa så klickar jag där och belönar och när han sen drar in doften igen är han redan ett litet snäpp lugnare och då klickar jag igen och så håller vi på, det blir väl 3-4 klick. Ser säkert konstigt ut för han gör ju inget annat än vänder huvudet fram och tillbaka men kroppshållningen ändras från ”uppjagad” till ”lugn” och det är det jag vill ha. Strängt taget är det ju Brunos sinnesstämning jag klickar på, inte att han nosar i sig. Här är det ju så många möten och han fixar inte rakt-på-möten alls men ibland i stor båge. Så dofterna är ett mellansteg. Och det var det jag såg i möten med W, att Bruno inte alltid reagerar på syn men alltid på doft. Sen kan jag tänka mig i förlängningen att om jag sett att t ex W har kissat och Bruno luktar på fläcken utan att hetsa att klicka för det. Men då måste jag ju veta att det inte var en tik utan W 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s