Vår?

Igår blev det en runda i skogen och det blev ett verkligt test av icebugs-kängorna.  På ett fåtal ställen hade barmarken kommit fram men nästan hela slingan/stigen på 3 km var täckt av is. Hård, blank is…… På slutet mötte vi några som funderade på att vända och en hundägare som faktiskt vände pga isen. Själva travade vi på ganska bra. Men inte ens dessa superkängor var helt halkfria utan vissa bitar – typ branta backar – blev det ganska osäkra steg. Bruno går ju lös men Nilaq satt i midjebälte och nja, inte optimalt. Fast hon är duktig och lyssna och vet också att om jag håller i kopplet så drar man inte =) Filmklippen är från sjökanten där det var snö och inte is =)

Det blev lite dråpligt med Bruno – som kanske inte har sån koll – för i en brant nerförsbacke där vi tvåbenta tassade försiktigt kom han plötsligt glidande förbi sittandes på rumpan och med ett förvånat uttryck i ansiktet. Inte gick det att bara resa sig heller utan han for vidare en bit innan han fick fäste. Man ska ju inte skratta åt djuren men det var svårt att hålla sig. Han gjorde ju inte illa sig och den förvånade minen var obetalbar….

Det är ändå fascinerande hur tunn lagret av vinter var nu när det smälter och töar. I skogen var det bart nästan överallt förutom i norrläge. Och det är klart, solen når inte så högt än. Däremot var det underbart att fika. Vi har hittat en ”stuga” vid vattnet som är lite avsides och med sittbänk och utsikt över sjön. Väldigt fint och stilla. Spännande nog vågar sig folk ut på isen. Vi räknade till 4 som fiskade vid olika hål och sen kom en skridskoåkare glidande vilket hundarna tyckte var spännande. Nåja, de har väl torr kläder med sig om de trillar i….

Det är såna dagar och promenader man laddar batterierna.  Efter hasandet var hundarna mer trötta än vanligt och sov gott.

Idag började Nilaq löpa. Det var 5,5 månader sen förra gången…. Hoppas hon håller sig till hösten sen.

Annonser

14 reaktioner till “Vår?

 1. Vi gick också i skogen i dag och jag hade också icebugsen på mig, som du sa, på vissa ställen fick man kliva brevid stigen för att inte halka. Jag åkte förbi brunnsviken på dagen och det var massor med folk på isen, jag förstår inte hur dom vågar!

 2. Icebugs står nu på nästa vinters önskelista – vi (eller åtminstone jag) är för gamla för att drulla omkull och bli ledbrutna i onödan!
  Å, vad svårt det är att hålla sig för skratt när såna saker händer som med Bruno – jag är helt övertygad om att hundarna mycket väl förstår att man fnissar åt dem… 🙂 Tur att de oftast har humor! 🙂

  1. Jag har ju tyckt att det funkat lika bra med broddar på kängorna men här blir det ju dubbat under hela sulan =) Ja det är tur att hundarna har humor !!

 3. Sånt underlag som du skriver om hade vi för ett par veckor sen. Inte kul Tror nog att jag oxå ska köpa mig ett par såna här Ice bugs som så många berömmer. Då kanske man slipper gå hundrundorna med mussteg Jag har inte ens broddar utan det kommer jag på när jag är ute att såna skulle man ha. Men sen glömmer jag det lika fort igen Hmm kan väl inte bero på åldern 😉 Roligt med film 😀

  1. 😉 Nej Pia, det har inget alls med ålder att göra utan att du är en så aktiv kvinna med så mycket att göra!! Ja filmer piggar upp 🙂

 4. Icebugs står högt på min önskelista för närvarande! Men är de verkligen sköna att gå långpromenader i?? Om det bitvis är asfalt?

  1. Kängora i sig är väldigt sköna. Jag kan få skavsår i nya just under långpromenader men inte i dessa! När man går på asfalt blir det lite som reflexologi, en massage under fotsulan. Inte obekvämt men ”konstigt” 😉 Däremot LÅTER det om dom vilket jag kan irriteras på när jag smyger runt på söder =) Men det uppvägs av att man faktiskt kan gå avslappnat under vinterhalvåret. Särskilt när stumpan sitter i midjebältet och kastar sig ner i diket…..

 5. Vad synd att du inte fick Brunos åktur på bild, hade varit kul att se:-)
  Har en höglöpande tik här nu och två okastrerade hanar, alla är till salu just nu, eller kanske inte:-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s